Uutiset

Suomalaiset terveysalan yritykset onnistuvat Singaporessa

Suomalaiset terveysalan yritykset onnistuvat Singaporessa

SLUSH Singapore –tapahtuma keräsi tänä vuonna yli 3 000 vierasta noin 60 maasta. Mukana tapahtumassa oli Helsingin Kaupunki omalla osastollaan tukemassa suomalaisia yrityksiä. Terveysalan yritykset olivat hyvin edustettuina. SLUSHIN ympärille oli rakennettu Helsingin Kaupungin sekä HealthSPAn organisoimana myös muita tapahtumia ja tapaamisia yrityksille. Finpro oli mukana tukemassa yrityksiä edesauttamalla heitä verkottumaan suoraan potentiaalisien asiakkaiden ja kumppanien kanssa.

Buddy Healthcare osallistui SLUSH Singaporeen ja pärjäsi pitchauskilpailussa hienosti! Yritys voitti merkittävän rahapalkinnon sekä pääsi tekemään yhteistyötä Philipsin kanssa.

Buddy Healthcare digitalisoi ja automatisoi ja leikkauspotilaiden hoitopolut. Näin pidetään huolta, että potilaat ovat valmiita leikkaukseen oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa.

- Pitchauskisa oli todella hyvä, koska pääsin kertomaan tarinamme lavalla ja laajalle yleisölle. Philipsin palkinto oli meille iso tunnustus. Erityisesti tuntuu hyvältä kun palkinto tuli isolta terveydenhuollon toimijalta, Philips Healthcaren APAC-alueen organisaatiolta." kertoo Jussi Määttä, Buddy Healthcaren CEO.

- Singaporen matka toi meille SLUSHin lisäksi myös muuta; esimerkiksi paljon tapaamisia paikallisten johtotason henkilöiden kanssa. Tapaamispyyntöjä tuli myös yllättävistä paikoista ja on ollut ilahduttavaa huomata, että kiinnostusta riittää, Määttä jatkaa.

Sooma osallistui myös SLUSH Singapore –tapahtumaan sekä Singapore SWITCH- viikolla järjestettyihin muihin tapahtumiin.

Sooma Oyon suomalainen ei-invasiivisia aivostimulaatiolaitteita valmistava yritys. Sooma tarjoaa tutkitusti tehokasta, turvallista ja sivuvaikutuksetonta laitteistoa mm. masennuksen hoitoon. Yrityksellä on jakelijoita 27 eri maassa. Singaporessa yrityksellä ei ole vielä rekisteröintiä, mutta asiaa edistetään paikallisen kumppanin kanssa ja sen odotetaan valmistuvan lähiaikoina.

- Olimme tyytyväisiä SLUSH Singapore- tapahtumaan. Saimme hyviä kontakteja ja tapasimme muutamia meille tärkeitä sijoittajia,Tuomas Neuvonen, Sooman CEO kuvailee.

- Singaporen matkalla kävimme myös sairaaloissa keskustelemassa ja nämä käynnit olivat meille erittäin hyödyllisiä, Neuvonen jatkaa.

Smartwatcher tarjoaa asiakkailleen reaaliaikaista tietoa sisäilman laadusta. Pidempään jatkunut altistuminen huonolle sisäilmalle voi aiheuttaa loppuelämän ongelmia kuten astmaa ja muita sairauksia. Smartwatcher osallistui SLUSH-Singaporeen ja muihin SWITCH-viikon tapahtumiin. Sisäilma-asia on nyt noussut esille Singaporessa. Markkina on alkuvaiheessa mutta tulee kasvamaan vauhdilla. 

- Singaporen matkalla meillä oli lukuisia hyviä tapaamisia ja saimme käynnistettyä suunnitellun mukaisesti ensimmäisen pilottiprojektin. Palvelumme sai erinomaisen vastaanoton Singaporessa. Kaiken kaikkiaan matka oli meille menestys. Ajoitus oli erinomainen ja avasi meille todella tärkeitä ovia, kertoo Pauli Tarna, Smartwatcherin toimitusjohtaja.

- Tulemme jatkamaan etabloitumista Singaporen markkinalle muutaman merkittävän asiakkaan kanssa, Tarna jatkaa.

SLUSH:in jälkeisenä päivänä HealthSPA järjesti Singaporessa Helsingin pormestarin isännöimän Upgraded Health –seminaarin. Seminaarissa pureuduttiin terveysalan viimeisimpiin innovaatioihin sekä keskusteltiin siitä, miten eri toimijat voivat työskennellä paremmin yhdessä tavoitteena ihmisten parempi terveys pitäen kustannukset hallinnassa. Tilaisuudessa HUSin psykiatrian toimialajohtaja Matti Holi esitteli yhdessä Singaporen virkaveljensä Yee Ming Mok'in kanssa maiden mielenterveystoimintaaja e-Health ratkaisujen merkitystä tulevaisuudessa. Holin mukaan edellytykset yhteistyön kehittämiseksi ovat hyvät ja hänen vierailunsa paikalliseen IMH (Institute of Mental Health) –sairaalaan avasi keskusteluja konkreettisesta yhteistyöstä esim. virtuaalisten mielenterveyspalveluiden alueella.

VideoVisit Oy tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille kokonaisvaltaista palvelualustaa etäpalveluiden tuottamiseen asiakkaille kotiin.

- Osallistuimme Singaporessa Helsingin kaupungin järjestämään Upgraded Health -seminaariin. Helsinki on VideoVisitille erittäin tärkeä kumppani, jonka kanssa olemme tehneet jo useamman vuoden tiivistä yhteistyötä virtuaalihoitopalvelun kehittämisessä. Seminaari avasi myös uusia kontakteja APAC-markkinaan. Tämän lisäksi matkan aikana meillä oli loistava tilaisuus tavata paikallisia kumppaneita ja toimijoita, joiden kanssa olemme aloittaneet yhteistyön jo aiemmin, Videovisitin myyntijohtaja Juhana Ojala, kertoo.

- Singaporen markkinoiden nykytilanne on VideoVisitin näkökulmasta erittäin mielenkiintoinen. VideoVisit Oy:n selkeä tavoite on saavuttaa vahva asema Singaporessa ja päästä mukaan maassa tapahtuviin isoihin terveydenhuollon uudistuksiin. Singapore toimii VideoVisitille myös hyvänä hubina alueen muihin APAC-markkinoihin, Ojala jatkaa.

Tapahtumien tavoitteena oli luoda Suomelle ja Singaporelle uusi yhteistyö ja strateginen kumppanuus terveyden ja hyvinvoinnin alalla sekä löytää asiakkaita ja potentiaalisia kumppaneita suomalaisille ja singaporelaisille yrityksille. Molemminpuolinen kiinnostus yhteistyötä kohtaan syveni ja hyviä uutisia Singaporen suunnalta on odotettavissa! Finpro jatkaa työtä Singaporessa suomalaisten yritysten hyväksi ja on mukana mm. keväällä järjestettävässä AgeingAsia –tapahtumassa.