Uutiset

Takaisin

Tekes ja Finpro yhdistävät voimansa uusiin ohjelmakokonaisuuksiin hyvinvoinnin ja terveyden sektorilla

Tekes ja Finpro yhdistävät voimansa uusiin ohjelmakokonaisuuksiin hyvinvoinnin ja terveyden sektorilla
Tekesin ja Finpron ohjelmatoiminnot ovat yhdistymässä Team Finland -ohjelmiksi. Osana uutta yhteistyötä Tekes, Finpro ja Finnvera tarjoavat uuden terveys- ja hyvinvointialan uutiskirjeen kansainvälistä kasvua tavoitteleville yrityksille.

Tekesin ja Finpron ohjelmatoiminnat yhdistyvät Team Finland-ohjelmiksi. Tämä on osa koko Team Finlandin palvelujen ja toimintamallien uudistumista, joista ministeri Olli Rehn tiedotti viime vuoden marraskuussa.

Tästä vuodesta alkaen työ- ja elinkeinoministeriö rahoittaa kuutta Team Finland -ohjelmakokonaisuutta – yksi valituista on hyvinvointi ja terveys. Muutoksen tavoitteena on tehostaa Finpron ja Tekesin ohjelmatoimintaa ja parantaa palveluita nimenoman pk-yritysten kansainvälistymisen tukemisessa.

Yhteiset strategiset fokusalueet hyvinvointi- ja terveyskokonaisuudessa ovat jatkossa:

  • Yksilöllistetty terveydenhoito
  • Hoiva, kuntoutus ja ennaltaehkäisy
  • Uudistuvan sairaalan ja etähoidon teknologiat

"Olemme näin vahvasti tukemassa fokusalueiden yritysten kansainvälistä kasvua. Näiden muutosten johdosta Finpron FinlandCare, Digitaaliset sairaalat sekä Team Finland Health -ohjelmat päättyvät sellaisinaan. Ohjelmista uuteen malliin otetaan mukaan kaikki opit, hyvät käytännöt ja menetelmät. Esimerkiksi Finland Care -brändi ja yritysten kanssa yhteistyössä luotu FinlandHealth-sivusto hyödynnetään jatkossakin. Tekesin Terveyttä biteistä -ohjelma jatkaa toimintaa", kertovat kehitysjohtaja Anssi Pulkkinen Tekesistä ja toimialajohtaja Nora Kaarela Finprosta. 

"Pyrimme jatkossakin kehittämään toimintaamme vastaamaan yritysten ja yhteiskunnan tarpeita. Etsimme yhdessä yritysten kanssa optimaalisen tavan jatkaa ponnisteluja terveysviennin ja investointien houkuttelun eteen. Kerromme pian lisää."

Alkuperäinen uutinen julkaistu täällä.

Lisätietoja:

Hetta Huittinen, viestintäpäällikkö, Finpro
+358 40 033 9597
hetta.huittinen@finpro.fi