Uutiset

Takaisin

Tekesin ja Finpron tekemä hyvä työ jatkuu Business Finlandissa

Tekesin ja Finpron tekemä hyvä työ jatkuu Business Finlandissa

Hallitus linjasi maanantaina strategiaistunnossaan, että Innovaatiorahoituskeskus Tekes ja kansainvälistymispalveluja tarjoava Finpro yhdistetään työnimellä Business Finland kulkevaksi uudeksi toimijaksi. Business Finland kokoaa saman katon alle kaikki innovaatiorahoitukseen, viennin ja investointien sekä matkailun edistämiseen liittyvät palvelut. Uuteen organisaatioon siirtyy noin 600 asiantuntijaa.

 Ulkomailla yhteistyötä ulkoministeriön kanssa tiivistetään. Yhdessä edustustojen kanssa Business Finland muodostaa aiempaa vahvemman Team Finland -verkoston maailmalla.

Finpron ja Tekesin tehtävät eivät uudistuksessa muutu, mutta tapa organisoida ja tuottaa palvelut yhtenäistyy.

-        Oli organisaatiomalli mikä tahansa, tarve Tekesin ja Finpron tekemälle tärkeälle työlle ei ole hävinnyt minnekään. Yritykset tarvitsevat innovaatiorahoitukseen, vientiin, investointeihin ja matkailun edistämiseen liittyviä palveluita jatkossakin, ja tätä työtä me tulemme tekemään uudessa Business Finlandissa, toteaa Tekesin pääjohtaja Pekka Soini.

-        Uudistuksen tavoitteena on tarjota parempaa palvelua asiakkaille. Nyt yksityiskohtainen työ vasta alkaa. Muutosprosessin aikana on erityisen tärkeää varmistaa, että huomio pysyy asiakkaiden palvelemisessa, kertoo Finpron toimitusjohtaja Markus Suomi.

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää välittömästi valmistelut uuden toimijan muodostamiseksi. Tavoitteena on, että Business Finland aloittaa vuoden 2018 alussa.