Uutiset

Takaisin

Yhteistyötä toimijoiden kesken suomalaisten terveysalan yritysten tueksi Singaporessa

Yhteistyötä toimijoiden kesken suomalaisten terveysalan yritysten tueksi Singaporessa

Suomalaisilla terveysalan yrityksillä on liiketoimintamahdollisuuksia Singaporessa, Team Finland -yhteistyöllä ne paikannetaan tehokkaammin. Singaporessa on tehty pitkäjänteistä työtä ja se alkaa tuottaa tulosta.

-    Terveydenhuollon laatua ja palveluita halutaan parantaa entisestään Singaporessa ja terveydenhuollon kestävä kehitys tulevaisuudessa pyritään varmistamaan. Kysynnän kasvusta ja resurssien niukkuudesta johtuen terveyspalveluiden tehokkuutta pitää parantaa. Tarvitaan innovaatioita ja teknologiaa, jotta tarjonta voi vastata tulevaisuuden terveydenhoidon kysyntään, kuvaa Ilkka Räsänen Finprosta.

Singaporessa terveysministeriön budjetti on kasvanut yhdestä miljardista Singaporen dollarista 11 miljardiin 20 vuodessa. Terveydenhoidon menoerä budjetista on kasvanut lähes 40 prosenttiin. Maan terveydenhoidon haasteet voidaan jakaa neljään osaan: laatuun, kustannuksiin, odotuksiin ja regulaatioon.

-  Helsinki haluaa rakentaa Singaporessa monipuolista, terveysalaan liittyvää yhteistyötä julkisten ja yksityisten sairaaloiden, yliopistojen ja yritysten kanssa. Lisäksi kaupungin tavoitteena on löytää toimivia jakelukanavia uusille innovaatioille sekä edistyksellisille hoivaratkaisuille, kertoo Santtu Von Bruun, Helsingin kaupunki, Yksikön päällikkö, Kilpailukyky ja kansainväliset asiat.

Tutustu Singapore SWITCH -viikon tarjontaan

Helsingin kaupunki järjestää HealthSPAN kanssa yhteistyössä useita yritystilaisuuksia Singaporessa, Singapore SWITCH -viikolla syyskuussa 18.9.2017 alkaen. Finpro on mukana tapahtumissa Helsingin kaupungin yhteistyökumppanina tukemassa suomalaisia yrityksiä Singaporen markkinoille. Mukana on myös Helsinki Business Hub. Finpro, sekä muut julkiset toimijat tekevät tämänkaltaista työtä yhdessä eri puolilla maailmaa tavoitteena suomalaisten yritysten liiketoiminnan edistäminen.

Singaporen aktiviteettien tavoitteena on tuoda suomalaisia asiantuntijoita tapaamaan paikallisia asiantuntijoita ja aloittaa vuoropuhelu sekä avata yhteistyömahdollisuuksia päätöksentekijöiden kesken.
Viikon aikana on useita terveys- ja hyvinvointialan tapahtumia sekä järjestettyjä tapaamisia suomalaisille terveys- ja hyvinvointialan yrityksille. Terveys- ja hyvinvointiala näkyy myös merkittävästi 19.9. Singapore SLUSH –tapahtumassa. Lue lisää: http://singapore.slush.org/

20.9. järjestetään Helsingin pormestari isännöimä Upgraded Health –seminaari. Seminaarissa pureudutaan terveysalan viimeisimpiin innovaatioihin sekä keskustellaan siitä, miten eri toimijat voivat työskennellä paremmin yhdessä tavoitteena ihmisten parempi terveys pitäen samalla kustannukset hallinnassa.

Tapahtuman tavoitteena on luoda Suomelle ja Singaporelle uusi yhteistyö ja strateginen kumppanuus terveyden ja hyvinvoinnin alalla sekä löytää asiakkaita ja potentiaalisia kumppaneita suomalaisille ja singaporelaisille yrityksille.

Luvassa on mielenkiintoinen viikko ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Tapahtumiin voi vielä ilmoittautua. Lisää tietoa: http://www.myhelsinki.fi/designingbetterlife/program-2017-10-20.html ja hanna@healthspa.fi
Tervetuloa mukaan!  

Singaporen Health-sektori

Singaporen väestörakenne on yksi maailman nopeimmin ikääntyvistä ja samanaikaisesti elinajan odote kasvaa ja syntyvyysaste on alhainen. Tällä hetkellä 450 000 singaporelaista on 65-vuotiaita tai vanhempia. Vuoteen 2030 mennessä määrä tulee kaksinkertaistumaan. Tämä tuo maalle mukanaan haasteita, mutta tarjoaa samalla suomalaisille yrityksille mahdollisuuksia.

Myös syövän, dementian ja diabeteksen tutkimukseen, lääkkeisiin ja teknologioihin halutaan panostaa Singaporessa. Terveysviranomaisten mukaan syövän hoitoon tarvitaan lisää innovaatioita kasvavan tarpeen tyydyttämiseksi. Noin joka kymmenennellä yli 60-vuotiaalla Singaporelaisella on todettu dementia ja lisäksi nykyisten ennusteiden mukaan joka kolmas kansalainen tulee sairastumaan diabetekseen elämänsä aikana. Singaporessa on toiseksi eniten diabeetikkoja maailman kehittyneistä maista jälkeen*. Suomalaisilla innovaatioilla voidaan tarjota tehokkaita ratkaisuja näihin kaikkiin ongelmiin.

Lue myös:
-    Digital Disruptions in Healthcare in Singapore  
-    Singapore - Digital Future of The First Truly Smart Nation by 2025
-    Suomalaisopein 100-vuotiaaksi Singaporessa

*Lähde: The International Diabetes Federation