Uutiset

Takaisin

Suomalaista kansainvälistymistä palkittiin nelinkertaisesti

Suomalaista kansainvälistymistä palkittiin nelinkertaisesti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt neljälle yritykselle vuoden 2017 kansainvälistymispalkinnot. Juhlavuoden kunniaksi palkintojen joukossa oli tänä vuonna myös Suomi 100 -erikoispalkinto, jonka voitti metsäkonevalmistaja Ponsse Oyj.


Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot myönnettiin iLOQille, Framerylle, FiBANille ja Ponsselle. Kuva: Team Finland/Sakari Piippo

Juhlavuoden kansainvälistymispalkinto myönnettiin yritykselle, joka on jo pitkään tehnyt kansainvälistä kasvua ja osoittanut kykyä uudistua. Ponsse Oyj valittiin voittajaksi, koska perinteikäs yritys on antanut merkittävän panoksen kokonaisen toimialan menestykselle ja osoittanut huomattavaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Ponsse Oyj on yksi maailman johtavista tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden valmistajista.

"On hienoa, että voimme edustaa tämän palkinnon osalta myös asiakkaitamme, metsäkoneyrittäjiä sekä kaikkia sidosryhmiämme niin koneenrakennuksen, puunkorjuun, koulutuksen kuin metsäteollisuuden saralta", Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén kiittää.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain kansainvälisesti menestyneille yrityksille ja yhteisöille. Tänä vuonna palkittuja oli yhteensä neljä, ja ne kattavat monta eri toimialaa.
 

Vuoden kansainvälinen kasvuyritys on digitaalisia lukitusjärjestelmiä kehittävä iLOQ Oy, ja tulokasyrityksenä palkittiin äänieristettyjä puhelu- ja neuvottelutiloja valmistava Framery Oy. Yhteisöistä voittajaksi valittiin yksityissijoittajayhdistys Finnish Business Angels Network FiBAN ry.


Presidentti myöntää palkinnon vuosittain Team Finland -johtoryhmän esityksestä. 
Kuva: Team Finland/Sakari Piippo

"Kaikkia palkittuja yhdistää luja tahto kehittää ja kehittyä ja viedä näin suomalaista yritystoimintaa eteenpäin niin vaikeina kuin parempina aikoina", sanoo Finpron toimitusjohtaja ja Team Finland -johtoryhmän jäsen Markus Suomi.